Sport

Dani Olmo van Barcelona mist 4 tot 5 weken vanwege hamstringblessure

BARCELONA, Spanje (AP) — Barcelona kreeg slecht nieuws een dag nadat het zijn perfecte seizoenstart voortzette. Bij vleugelspeler Dani Olmo is een beenblessure vastgesteld die hem vier tot vijf weken aan de kant zal houden.

De club zei dat maandag uitgevoerde tests hebben uitgewezen dat hij zondag in de tweede helft van de 4-1 zege op de Catalaanse rivaal Girona in de Spaanse competitie een blessure aan zijn rechterhamstring heeft opgelopen.

Olmo moest in de 61e minuut vervangen worden, minder dan 15 minuten nadat hij het derde doelpunt van de wedstrijd had gemaakt.

De Spaanse international kwam dit seizoen over van Leipzig en was een cruciale schakel voor coach Hansi Flick bij de perfecte start van het team.

Barcelona heeft zijn eerste vijf wedstrijden in de Spaanse competitie gewonnen en heeft daarmee een voorsprong van vier punten op Atletico Madrid, Real Madrid en Villarreal.