Nieuws

IFFR 2024 Sluit Af met Publieksprijs voor “Green Border”

Rotterdam nam gisteren afscheid van de 53e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), waarbij de laatste prijzen werden uitgereikt. “Green Border” van Agnieszka Holland sleepte de felbegeerde Publieksprijs in de wacht.

Ondanks de uitdagingen van de aanhoudende pandemie wist het festival tijdens deze editie een respectabel publiek van 253.500 bezoekers naar de theaters in Rotterdam te trekken. Hoewel dit aantal lager is dan de 340.000 bezoekers vóór de coronacrisis, is het belangrijk op te merken dat het festival in omvang is afgenomen. Niet alleen wat betreft het aantal films, nu 424, maar ook qua budget, met een vermindering van twee miljoen euro.

Het festival zelf is verheugd over het succesvolle verloop en het behalen van een bezettingsgraad van 75% van het totale aantal beschikbare kaarten.

Green Border

“Green Border” van Agnieszka Holland werd door het publiek het hoogst gewaardeerd en won daarmee de Publieksprijs. De film is vanaf 18 april te zien in de Nederlandse filmtheaters.

De Tiger Award 2024 ging naar de Japanse film “Rei” van Tanaka Toshihiko. Speciale Juryprijzen waren er voor “Kiss Wagon” van Midhun Murali uit India en het Australische “Flathead” van Jaydon Martin.

“Rei” van Tanaka Toshihiko

De Tiger Competition Jury bestond uit Marco Müller, Ena Sendijarević, Nadia Turincev, Billy Woodberry en Herman Yau.

 

Kiss Wagon” van Midhun Murali

Een jury van filmliefhebbers kende de VPRO Big Screen Award toe aan de film “The Old Bachelor” van Oktay Baraheni uit Iran. Dankzij de prijs, waar een geldbedrag van 30.000 euro aan verbonden is, krijgt de film een gegarandeerde bioscooprelease in Nederland en wordt deze uitgezonden door VPRO en NPO.

The Old Bachelor – Oktay Baraheni
Source
Irakezen.nl
Back to top button