Nieuws

Irak huldigt een nieuwe olietanker met een capaciteit van 200.000 vaten in

De Iraakse minister van Olie, Hayan Abdul-Ghani, kondigde donderdag de inhuldiging aan van de nieuwe olietanker Sumer, met een capaciteit van 200.000 vaten.

Abdul-Ghani zei tijdens de inauguratieceremonie in de haven van Khor Al Zubair in Zuid-Irak dat de Iraqi Oil Tankers Company (IOTC) ernaar uitkijkt om haar vloot te ontwikkelen door middel van contracten getekend met internationale bedrijven om moderne tankers met verschillende tonnages te bouwen.

De minister van Olie legde uit dat de nieuwe olietankers geleidelijk het vermogen van de IOTC zullen vergroten om grotere hoeveelheden ruwe olie en andere aardolieproducten te vervoeren om het hoofd te bieden aan de huidige ontwikkeling in de olie-industrie in Irak.

Vorige maand vertelde directeur van IOTC Ali Qais aan Irakezen.nl dat het technische team van het bedrijf de nieuwe olietanker ‘Sumer’ in China ontving, met een tonnage van 31.000 ton.

De Iraakse functionaris legde uit dat de olietanker vanuit China richting Irak is gevaren en in september in de vaart zal komen.

“De IOTC sloot in 2020 een contract met een Noors bedrijf om twee olietankers te bouwen, elk met een capaciteit van 31.000 duizend ton”, illustreerde de directeur van de IOTC.

Qais benadrukte de gretigheid van het bedrijf om een moderne vloot van olietankers te bezitten door middel van nieuwe contracten met gespecialiseerde internationale bedrijven.

De IOTC bezit 17 olietankers van verschillende tonnage, naast vier kleine tankers die gespecialiseerd zijn in het bevoorraden van tankers met brandstof (bunkertankers).

Het bedrijf meldde in 2022 dat het vier tankers bezit met een tonnage tussen de 10.000 en 13.000 ton, en dat het twee tankers bouwt met een tonnage van 30.000 ton.

De IOTC-directeur gaf aan dat de strategie van het bedrijf is om olietankers met verschillende ladingen te blijven kopen om ruwe olie en olieproducten naar verschillende bestemmingen in de wereld te kunnen vervoeren.

Related Articles

Back to top button