Nieuws

Irak is van plan twee miljard kubieke meter aardgas te winnen.

De ondersecretaris van het ministerie van Olie voor Gaszaken, Izzat Sabre, zei tijdens een bijeenkomst dat het ministerie van Olie graag strategische projecten wil uitvoeren om aardgas binnen een gespecificeerde timing te winnen en om nieuwe projecten op locaties, waaronder koolwaterstofgassen, te versnellen, aldus  (Irakezen.nl) gemeld.

Sabre legde uit dat het Ministerie van Olie momenteel werkt aan het Halfaya Complex Project in het gouvernement Maysan, dat begin volgend jaar 300 miljoen kubieke meter aardgas zal produceren.

Volgens Sabre produceert het Halfaya-veld momenteel 130 miljoen kubieke meter aardgas dat wordt gebruikt om elektriciteitscentrales van brandstof te voorzien.

Irak heeft een contract getekend met TotalEnergies om 600 miljoen kubieke voet aardgas te winnen, naast andere gasprojecten uitgevoerd door de Basra Gas Company, die productiesnelheden bereikten van meer dan 1.000 miljoen kubieke voet aardgas, als onderdeel van zijn plannen om 2.000 kubieke voet aardgas te bereiken. miljoen kubieke meter aardgas.

De Iraakse functionaris voegde eraan toe dat de minister van Olie, Hayan Abdul-Ghani, opdracht had gegeven om de uitvoering van gasprojecten te bespoedigen om de nationale economie te ondersteunen en om de noodzakelijke brandstof te leveren aan energiecentrales om elektriciteit op te wekken.

Related Articles

Back to top button