Nieuws

Meer dan 300 radio- en televisie-instellingen en mediakantoren in Irak

Het hoofd van de Media- en Communicatiecommissie, Ali Al-Muayyad, zei dat ruim 300 radio- en televisie-instellingen en mediabureaus in Irak actief zijn sinds de val van het regime van Saddam Hoessein in het voorjaar van 2003 door toedoen van Amerikaanse troepen. strijdkrachten en hun bondgenoten.

Dit kwam tijdens een toespraak die hij hield op de conferentie van het Geneva Centre for Security Policy (GCSP) in Zwitserland.

Al-Moayad besprak de ontwikkeling van de mediavrijheden na de val van het dictatoriale regime in 2003 en benadrukte dat het aantal media-instellingen was gestegen tot meer dan 300 radio- en televisie-instellingen en mediabureaus, vergeleken met een zeer klein aantal instellingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. dagen van het vorige regime, die allemaal verband hielden met de toenmalige heerser.

Hij wees op de overeenkomsten en afspraken met staatsinstellingen om de mediavrijheid in het land te versterken, en op de grote medewerking van de Hoge Raad van Justitie, vertegenwoordigd door zijn president, Dr. Faiq Zaidan, en de uitvaardiging van een aantal richtlijnen in het kader van het bieden van een veilig klimaat voor journalisten om vrij te werken en hun werk uit te voeren, in overeenstemming met de Iraakse grondwet.

Het hoofd van de Mediacommissie gaf een toelichting op de belangrijke rol die de Iraakse media spelen bij het bevorderen van burgerparticipatie, integriteit, staatssoevereiniteit en het recht, en bij het ondersteunen van de menselijke ontwikkeling via een aantal door de Commissie aangenomen coördinatie-initiatieven tussen de media. aan de ene kant en officiële instellingen aan de andere kant.

Source
Irakezen.nl

Related Articles

Back to top button