Nieuws

Ontdekking van de overblijfselen van een administratief gebouw uit het Assyrische tijdperk in Nineve

De Algemene Autoriteit voor Oudheden en Erfgoed maakte zondag bekend dat de Italiaanse missie in Irak de overblijfselen heeft gevonden van een administratief gebouw en meer dan één inscriptie uit klei die dateert uit het Assyrische tijdperk ten oosten van het gouvernement Nineve in het noorden van het land.

De autoriteit zei vandaag in een verklaring dat, in uitvoering van de richtlijnen van de directeur-generaal van onderzoeken en opgravingen, Ali Shalgham, het vervolgcomité voor expedities onder leiding van de directeur van de afdeling Opgravingen van de Algemene Autoriteit voor Oudheden en Erfgoed, Suhail Al-Tamimi bezocht de Italiaanse missie die opereert in het oosten van Tel Quynjaq in het gouvernement Nineve.

Al-Tamimi wees erop dat de Italiaanse missie, terwijl ze in Qunjiq Hill werkte in overeenstemming met het tussen de twee landen gesloten contract, een deel van de overblijfselen ontdekte van een administratief gebouw gebouwd van modder daterend uit het Neo-Assyrische tijdperk, en een aantal van verschillende vondsten, waarvan de belangrijkste een groep literaire teksten is met ruim 120 inscripties in klei.

De verklaring voegde eraan toe dat de commissie een van de werkpunten van de missie had beoordeeld en dat tijdens de opgravingsoperaties duidelijk werd dat er twee culturele lagen werden ontdekt: de ene dateert uit het Neo-Assyrische tijdperk en de andere uit het Midden-Assyrische tijdperk.

De commissie adviseerde om de werkzaamheden op deze punten voort te zetten om, indien aanwezig, de lagen van het oude Assyrische tijdperk bloot te leggen, aldus de verklaring.

Het hoofd van de opgravingsafdeling vervolgde met te zeggen dat de commissie de graaf- en onderhoudswerkzaamheden aan de Adadpoort heeft beoordeeld en het puin heeft verwijderd dat daarin is ontstaan ​​als gevolg van het bulldozeren door ISIS. Na beoordeling van de opgravingen benadrukte de commissie dat de instructies aanbevolen door de Iraakse Algemene Autoriteit voor Oudheden en Erfgoed.

Source
Irakezen.nl

Related Articles

Back to top button