Irak

Zij vormen een derde van de salarissen in de regio. Gaan de douane-inkomsten van Koerdistan naar de hoofden van de regering in de regio? » Nieuwsagentschap Bagdad Today

Bagdad vandaag – Erbil

Vandaag, maandag (12 februari 2024), ontkende de directeur-generaal van de douane van Koerdistan, Samal Abdul Rahman, wat werd verspreid door de voormalige vertegenwoordiger in het regionale parlement, Ali Hama Salih, met betrekking tot het delen van de inkomsten uit de grensovergangen door de premier Masrour Barzani en zijn plaatsvervanger, Qubad Talabani.

Abdul Rahman zei in een interview met “Baghdad Today” dat “de inkomsten uit de grensovergangen naar het ministerie van Financiën in de regionale overheid gaan, de autoriteit die zich bezighoudt met de inkomsten.”

Hij voegde eraan toe: “Alle geruchten over corruptie bij het beheer van de grensovergangen en de inkomsten die naar de partijen gaan, zijn niet waar. De inkomsten gaan naar de begroting van de regionale overheid, en het ministerie van Financiën is het officiële orgaan dat toezicht houdt op het beheer van de grensovergangen. kruisingen.”

De voormalige vertegenwoordiger in het regionale parlement, Ali Hama Salih, had in verklaringen bevestigd dat de inkomsten uit de verkooppunten in de regio Koerdistan zijn verdeeld in geel, dat naar premier Masrour Barzani gaat, en groen, dat naar vicepremier Qubad Talabani gaat.

De niet-olie-inkomsten, inclusief douanekosten, bedragen in de regio Koerdistan volgens de regionale regering meer dan 300 miljard dinars per maand, die hiervan profiteren door deze te combineren met de 600 miljard dinars die per maand uit Bagdad komen. van het uitdelen van salarissen ter hoogte van ruim 900 miljard dinar per maand.

Source link

Related Articles

Back to top button