Reportages

Door het terugschroeven van de plannen wordt Diyala bedreigd met het uitsterven van de landbouw en het verlies van zijn historische identiteit

De Federatie van Landbouwverenigingen in Diyala waarschuwde voor levens- en landbouwrampen in Diyala die de identiteit van het gouvernement bedreigen als gevolg van de vermindering en inperking van het winterplan en het gebrek aan steun, terwijl ze waarschuwde voor een massale migratie van boeren als gevolg van wanbeheer van de landbouwsector. water- en landbouwdossier.

Het hoofd van de vakbond, Raad Maghamis Al-Tamimi, zei in een interview met Irakezen.nl: “Het daadwerkelijke winterplan voor Diyala bedraagt ​​niet meer dan 25%, en het is een klap voor de landbouwsector en de boeren, en bedreigt een massale vernietigingskamp. migratie van het platteland naar de stad en het opgeven van de landbouw, wat Diyala’s identiteit door de geschiedenis heen is.”

Al-Tamimi wees op “het ontbreken van de noodzakelijke oplossingen voor de crises van droogte en waterschaarste, ondanks de eisen om watermeren aan te leggen ten oosten van Diyala om inkomsten, stromende stromen en regenwater op te slaan dat van de Iraanse grens neerdaalt en om verspilling en verspilling ervan te voorkomen.” ontslag zonder resultaat.”

De lokale functionaris beschouwde de winterplannencrisis als “een oorlog tegen de landbouwsector en boeren, naast de ernstige problemen, met name het gebrek aan steun voor de landbouwsector en het ontbreken van de noodzakelijke plannen om deze de afgelopen jaren te ontwikkelen en te redden. ”, waarschuwde ervoor dat “Diyala zijn identiteit verliest door te worden geclassificeerd als de voedselmand van Irak vanwege wanbeheer van het water- en landbouwdossier in het algemeen.” “.

Diyala had eerder een initieel winterplan goedgekeurd dat 158.000 dunums tarwe-, gerst- en groentegewassen omvatte, en merkte op dat 56.000 dunums tarwe worden geïrrigeerd met putten, dat meer dan 73.000 dunums worden geïrrigeerd met behulp van de koelmethode, en dat meer dan 92.000 dunums afhankelijk zijn van regen “zwakke landbouw”, terwijl 32 duizend dunums gerst toegewezen kregen voor landbouwteelt.

Door droogte en waterschaarste zijn de winterlandbouwplannen van Diyala de afgelopen drie jaar gehalveerd of minder geworden en zijn de zomerplannen volledig geannuleerd.

Op 20 september stemde het ministerie van Watervoorraden en Landbouw ermee in om 5,5 miljoen dunums te telen voor het komende winterseizoen 2023-2024.

 

Diyala
Het gouvernement Diyala strekt zich uit van het noordoosten van Bagdad tot aan de Iraanse grens. De hoofdstad is Baqubah. Het heeft een oppervlakte van 17.685 vierkante kilometer (6.828 vierkante mijl).

Een groot deel van de provincie wordt drooggelegd door de Diyala-rivier, een belangrijke zijrivier van de Tigris. Vanwege de nabijheid van twee belangrijke waterbronnen is de belangrijkste industrie van Diyala de landbouw, voornamelijk dadels die in grote bosjes worden geteeld. De provincie bevat ook een van de grootste olijfgaarden in het Midden-Oosten.[4] Het wordt ook erkend als de oranje hoofdstad van het Midden-Oosten. Het Hamrin-gebergte loopt door het gouvernement.

Source
Irakezen.nl

Related Articles

Back to top button